);
London architectural photographer, 01 of 16

London architectural photographer, 01 of 16

Exterior elevation photograph, 02 of 16

Exterior elevation photograph, 02 of 16

The structure shows extensive use of timber, 03 of 16

The structure shows extensive use of timber, 03 of 16

Facade showing large, opening doors, 04 of 16

Facade showing large, opening doors, 04 of 16

Interior showing open doors and light wells, 05 of 16

Interior showing open doors and light wells, 05 of 16

Interior office space showing clerestory and partitions, 06 of 16

Interior office space showing clerestory and partitions, 06 of 16

Exterior detail architectural photographer showing precisely hewn slate cladding, 07 of 16

Exterior detail architectural photographer showing precisely hewn slate cladding, 07 of 16

Exterior view showing slate clading and timber window frames, 08 of 16

Exterior view showing slate clading and timber window frames, 08 of 16

Dusk view of the facade, 09 of 16

Dusk view of the facade, 09 of 16

Dusk photography of the exterior, 10 of 16

Dusk photography of the exterior, 10 of 16

11 Exterior architectural photographer at dusk, 11 of 16

11 Exterior architectural photographer at dusk, 11 of 16

Exterior showing planting of daffodils, 12 of 16

Exterior showing planting of daffodils, 12 of 16

Thrive Centre, Battersea, London, 13 of 16

Thrive Centre, Battersea, London, 13 of 16

Thrive Centre, Battersea, designed by Pedder and Scampton, 14 of 16

Thrive Centre, Battersea, designed by Pedder and Scampton, 14 of 16

Interior shot showing plants and light well, 15 of 16

Interior shot showing plants and light well, 15 of 16

Interior shot showing the building in use, 16 of 16

Interior shot showing the building in use, 16 of 16

Thrive Centre, Battersea Park, London, 2019, Pedder & Scampton Architects
The architect was commissioned by Thrive – a National charity – to create a new training building in Battersea Park, London. Replacing a group of uncoordinated huts, the centre provides horticultural therapy services for those with learning, physical and sensory impairments, and mental health disabilities.
The structure was researched extensively in terms of solar gain and environmental impact, and an optimum solution was created. User groups, the charity itself and the local authority were also consulted during an enlightened design process.

Architectural photography completed over 2 days. (All images copyright Simon Kennedy, London Architectural Photographer)
cross01
cross02