London Architectural Photographer. 1 of 14.

London Architectural Photographer

Aberrant Architecture School in Dalston, London. 2 of 14.

Aberrant Architecture School in Dalston, London

Photograph of Rosemary Works playroom. 3 of 14.

Photograph of Rosemary Works playroom

Interior “bird houses” photography. 4 of 14.

Interior “bird houses” photography. 4 of 14.

Photograph of classroom with yellow colour scheme. 5 of 14.

Photograph of classroom with yellow colour scheme

Dark green corridor. 6 of 14.

Dark green corridor

View from the classroom. 7 of 14.

View from the classroom

Internal bathroom decoration. 8 of 14.

Internal bathroom decoration

Interior photography, London. 9 of 14.

Interior photography, London

Architectural pendant photography. 10 of 14.

Architectural pendant photography

Washroom area. 11 of 14.

Washroom area

Interior photography of bathroom entrance and corridor. 12 of 14.

Interior photography of bathroom entrance and corridor

Stairwell lighting sculpture photograph. 13 of 14.

Stairwell lighting sculpture photograph

Architectural photography in London. 14 of 14.

Architectural photography in London

ROSEMARY WORKS SCHOOL, Hackney, East London, 2016, Aberrant Architecture
Architectural photography of Rosemary Works School:

The redesign of Rosemary Works School in Dalston involved a unique collaboration with the school directors, teachers, parents and pupils to develop a contemporary interior that borrows features from the building’s Edwardian heritage, which are appropriate for the school’s present unique needs, wants and resources.

The ten-month project began with a careful study of the building’s early 20th-century design heritage. The architects used the late-Edwardian technique of architectural ‘borrowing’, reinterpreting historical features to suit modern-day needs. For example, they translated the concept of the ‘reveal’ – a centrepiece popular in Edwardian rooms – into a series of nooks such as window seats that provide space for displaying pupils’ work and holding private meetings.

The practice were also inspired from the school’s unique location on Regent’s Canal, creating a fleet of mobile ‘canal barges’ that are dotted around the building. Made from plywood, these unusual structures serve as play areas for the children and feature chalkboard interiors that the teachers can decorate with information related to each week’s educational theme.

Winner of the Dulux Let’s Colour Award, 2015

Source: Elle Decoration (All images copyright Simon Kennedy, London Architectural Photographer)
cross01
cross02