);
London architectural photographer, 01 of 09

London architectural photographer, 01 of 09

Haverstock Associates Architects, London, 02 of 09

Haverstock Associates Architects, London, 02 of 09

Entrance with brick details, 03 of 09

Entrance with brick details, 03 of 09

School exterior photograph, 04 of 09

School exterior photograph, 04 of 09

Window balustrade detail, 05 of 09

Window balustrade detail, 05 of 09

Metal balustrade concrete soffit detail. 06 of 09

Metal balustrade concrete soffit detail. 06 of 09

Staircase photography, 07 of 09

Staircase photography, 07 of 09

School interior 08 of 09

School interior 08 of 09

School architecture photographer London, 09 of 09

School architecture photographer London, 09 of 09

Pelham School, Wimbledon, London, 2019, Haverstock Associates
An expansion to a school, adding maximum possible internal area while compromising external play area as much as possible. The design was developed through a series of consultations with staff and parents, establishing a clear brief. The brief was fulfilled by adding a three storey extension that contributes to the local streetscape, and creates a secure zone for a play area to the rear. Classrooms are organised along a central circulation zone, all of which are spacious and light, tanks to large windows and rooflights throughout. The school uses natural ventilation and the coolth of thermal mass from the concrete structure to minimise environmental impact.

Architectural photography completed over 1 day. (All images copyright Simon Kennedy, London Architectural Photographer)
cross01
cross02