Interior architectural photography, 1 of 13

Interior architectural photography

Photograph of main skylight and big floor entrance. 2 of 13

Photograph of main skylight and big floor entrance

Lobby timber and counter seating area. 3 of 13

Lobby timber and counter seating area

Interior photography of Hotel Expo Fornebu Norway, multi-use lobby. 4 of 13

Interior photography of Hotel Expo Fornebu Norway, multi-use lobby

Reception and waiting lounge. 5 of 13

Reception and waiting lounge

Articulated exhibition space. 6 of 13

Articulated exhibition space

View towards mezzanine seating area. 7 of 13

View towards mezzanine seating area

Glazed private meeting space. 8 of 13

Glazed private meeting space

Secluded meeting area articulated wall. 9 of 13

Secluded meeting area articulated wall

Conference suite. 10 of 13

Conference suite

Audio Visual work space. 11 of 13

Audio Visual work space

Architectural photographer, London. 12 of 13

Architectural photographer, London

View through communal meeting areas and light installation. 13 of 13

View through communal meeting areas and light installation

HOTEL EXPO FORNEBU NORWAY, Fornebu, Norway, 2015, Haptic Architects
The Hotel Expo makes sense of a set of inter-connecting spaces that provide a continuity of architectural themes and specific “installations” that define one space from the next. The main communal space of the hotel — the “big floor” — is subtly sub-divided into zones that define the lobby, from the restaurant/canteen to private dining, lounge/library and conference lobby. Norwegian forests are a primary inspiration, with timber used throughout in different ways to create semi-permeable screens, cladding to cores, a bespoke square-log reception and bar, right down to signage and loose furniture. The main lobby is framed by a ‘forest wall’, dividing the lobby from the restaurant and allowing glimpses between, filtering natural light from the skylight above. The lobby is a reception, waiting lounge, a communal dining and meeting point for guests. Subtle lighting is paired with planted trees, to animate light and shadow across the ceiling space and the lounge and library spaces are defined by a slender multi-purpose timber screen. (All images copyright Simon Kennedy, London Architectural Photographer)
cross01
cross02