);
Data center by Arup Associates Architects, London, 01 of 09

Data center by Arup Associates Architects, London, 01 of 09

Rear view showing metal-clad facades, 02 of 09

Rear view showing metal-clad facades, 02 of 09

Rear photograph showing walkways and staircases, 03 of 09

Rear photograph showing walkways and staircases, 03 of 09

Interior view showing red, metal-clad drum, 04 of 09

Interior view showing red, metal-clad drum, 04 of 09

Interior photographer, London, 05 of 09

Interior photographer, London, 05 of 09

Interior machinery, 06 of 09

Interior machinery, 06 of 09

Oblique view of metal louvres, 07 of 09

Oblique view of metal louvres, 07 of 09

Dusk architectural photography, 08 of 09

Dusk architectural photography, 08 of 09

London Architectural Photographer, 09 of 09

London Architectural Photographer, 09 of 09

Equinix Data Centre, London, 2019, Arup Associates
The new data centre adds 8,000 sqm of linked custom data centre space. The building was designed to have exceptional standards of mechanical and electrical servicing, with extensive levels of resilience and redundancy as required by a data centre. The structure is clad in metal and features red metal clad interior meeting room drums, efficient solar louvres and state-of-the-art glazing.

Architectural photography completed over 1 day. (All images copyright Simon Kennedy, London Architectural Photographer)
cross01
cross02