);
london

The blog of Simon Kennedy, Architectural Photographer based in London.

An expansion to a school, adding maximum possible internal area while compromising external play area as much as possible. The design was developed through a series of consultations with staff and parents, establishing a clear brief. The brief was fulfilled by adding a three storey extension that contributes to the local streetscape, and creates a secure zone for a play area to the rear. Classrooms are organised along a central circulation zone, all of which are spacious and light, tanks to large windows and rooflights throughout. The school uses natural ventilation and the coolth of thermal mass from the concrete structure to minimise environmental impact.

London architectural photographer, 01 of 09
London architectural photographer, 01 of 09

Haverstock Associates Architects, London, 02 of 09
Haverstock Associates Architects, London, 02 of 09

Entrance with brick details, 03 of 09
Entrance with brick details, 03 of 09

School exterior photograph, 04 of 09
School exterior photograph, 04 of 09

Window balustrade detail, 05 of 09
Window balustrade detail, 05 of 09

Metal balustrade concrete soffit detail. 06 of 09
Metal balustrade concrete soffit detail. 06 of 09

Staircase photography, 07 of 09
Staircase photography, 07 of 09

School interior 08 of 09
School interior 08 of 09

School architecture photographer London, 09 of 09
School architecture photographer London, 09 of 09

(Architectural photography completed over 1 day, all images copyright Simon Kennedy. If you wish to use any of these images for any purpose please email me at info@simonkennedy.net.)

This is the blog of Simon Kennedy, London Architectural Photographer. If you would like to see more of my work, please visit www.simonkennedy.net

Read More

The blog of Simon Kennedy, Architectural Photographer based in London.

A new car manufacturing facility for Jaguar Land Rover, featuring saw tooth sections that allow large quantities of north lighting into the fabrication floors, situated on a brownfield site near Wolverhampton. The facility gives 185,000 sqm of space, including office accommodation, production floors and a community education facility. The design is modular, based on a 30m grid, the large spans allowing for flexibility as required for long run production lines. Glass is used both to bring in light and to create connections to the surrounding landscape. The building features the UK’s largest photovoltaic cell array.

Arup Associates Architects, London, 01 of 09
Arup Associates Architects, London, 01 of 09

Exterior photographer showing glazed entrance portico, 02 of 09
Exterior photographer showing glazed entrance portico, 02 of 09

Exterior metal cladding, 03 of 09
Exterior metal cladding, 03 of 09

London architectural photographer, 04 of 09
London architectural photographer, 04 of 09

Exterior facade, photograph at dusk, 05 of 09
Exterior facade, photograph at dusk, 05 of 09

The architecture consists of a repeating module, 06 of 09
The architecture consists of a repeating module, 06 of 09

Interior photographer, reception area, 07 of 09
Interior photographer, reception area, 07 of 09

Internal corridor atrium, 08 of 09
Internal corridor atrium, 08 of 09

Factory interior north facing roof lights, 09 of 09
Factory interior north facing roof lights, 09 of 09

(Architectural photography completed over 2 days, all images copyright Simon Kennedy. If you wish to use any of these images for any purpose please email me at info@simonkennedy.net.)

This is the blog of Simon Kennedy, London Architectural Photographer. If you would like to see more of my work, please visit www.simonkennedy.net

Read More
Simon Kennedy is a London Architectural Photographer working with architects, engineers, developers, designers, artists, journalists and visualisation companies to produce iconic architectural images and video (All images copyright Simon Kennedy, London Architectural Photographer)

Powered by Wordpress.