);
Architectural Photographer Simon Kennedy

The blog of Simon Kennedy, Architectural Photographer based in London.

The Royal Parks Foundation Drinking Fountain commission was won by Moxon Architects in 2010, a sculptural and elegant structure that is also highly functional. The refined, flared shape of the body of the design is evocative of natural forms, and appropriate to its siting. The movement of water from its supply to draining away is carefully considered, as is the construction of the work, which consists of a minimum number of parts that can be efficiently joined to one another.

Photograph of fountain installation in London, 01 of 10
Photograph of fountain installation in London, 01 of 10

Moxon Architects, London, 02 of 10
Moxon Architects, London, 02 of 10

Fountain detail shot, 03 of 10
Fountain detail shot, 03 of 10

Weathered fountain image, 04 of 10
Weathered fountain image, 04 of 10

Product design photograph, 05 of 10
Product design photograph, 05 of 10

London architecture photograph, 06 of 10
London architecture photograph, 06 of 10

London architectural photographer, 07 of 10
London architectural photographer, 07 of 10

Architectural panorama showing park context, 08 of 10
Architectural panorama showing park context, 08 of 10

Photograph showing the sculptural architecture quality of the fountain intervention, 09 of 10
Photograph showing the sculptural architecture quality of the fountain intervention, 09 of 10

Night photograph of the fountain in situ, 10 of 10
Night photograph of the fountain in situ, 10 of 10

(Architectural photography completed over 2 days, all images copyright Simon Kennedy. If you wish to use any of these images for any purpose please email me at info@simonkennedy.net.)

This is the blog of Simon Kennedy, London Architectural Photographer. If you would like to see more of my work, please visit www.simonkennedy.net

Read More

The blog of Simon Kennedy, Architectural Photographer based in London.

An expansion to a school, adding maximum possible internal area while compromising external play area as much as possible. The design was developed through a series of consultations with staff and parents, establishing a clear brief. The brief was fulfilled by adding a three storey extension that contributes to the local streetscape, and creates a secure zone for a play area to the rear. Classrooms are organised along a central circulation zone, all of which are spacious and light, tanks to large windows and rooflights throughout. The school uses natural ventilation and the coolth of thermal mass from the concrete structure to minimise environmental impact.

London architectural photographer, 01 of 09
London architectural photographer, 01 of 09

Haverstock Associates Architects, London, 02 of 09
Haverstock Associates Architects, London, 02 of 09

Entrance with brick details, 03 of 09
Entrance with brick details, 03 of 09

School exterior photograph, 04 of 09
School exterior photograph, 04 of 09

Window balustrade detail, 05 of 09
Window balustrade detail, 05 of 09

Metal balustrade concrete soffit detail. 06 of 09
Metal balustrade concrete soffit detail. 06 of 09

Staircase photography, 07 of 09
Staircase photography, 07 of 09

School interior 08 of 09
School interior 08 of 09

School architecture photographer London, 09 of 09
School architecture photographer London, 09 of 09

(Architectural photography completed over 1 day, all images copyright Simon Kennedy. If you wish to use any of these images for any purpose please email me at info@simonkennedy.net.)

This is the blog of Simon Kennedy, London Architectural Photographer. If you would like to see more of my work, please visit www.simonkennedy.net

Read More
Simon Kennedy is a London Architectural Photographer working with architects, engineers, developers, designers, artists, journalists and visualisation companies to produce iconic architectural images and video (All images copyright Simon Kennedy, London Architectural Photographer)

Powered by Wordpress.