);
Photograph of installing the fabric artwork, 01 of 18

Photograph of installing the fabric artwork, 01 of 18

Bespoke metalwork balustrade artwork in situ, 02 of 18

Bespoke metalwork balustrade artwork in situ, 02 of 18

Installation of artworks by specialised installer, 03 of 18

Installation of artworks by specialised installer, 03 of 18

Timber clad interior wall, 05 of 18

Timber clad interior wall, 05 of 18

Residential development by Patrick Lewis Architects, London, 06 of 18

Residential development by Patrick Lewis Architects, London, 06 of 18

Interior photographer dining space, 07 of 18

Interior photographer dining space, 07 of 18

Reclaimed architectural dining table photo, 08 of 18

Reclaimed architectural dining table photo, 08 of 18

Metal balustrade detail photograph, 09 of 18

Metal balustrade detail photograph, 09 of 18

Interior photograph , London, 10 of 18

Interior photograph , London, 10 of 18

Art box installation, containing the story of the project, 11 of 18

Art box installation, containing the story of the project, 11 of 18

Detail photographer of the bespoke architectural metalwork desing, 12 of 18

Detail photographer of the bespoke architectural metalwork desing, 12 of 18

London Architectural Photographer, 13 of 18

London Architectural Photographer, 13 of 18

Winter room interior, 14 of 18

Winter room interior, 14 of 18

Exterior facade elevation, 15 of 18

Exterior facade elevation, 15 of 18

Installation in progress architectural photography, 16 of 18

Installation in progress architectural photography, 16 of 18

Installation in progress brackenbury , London, 18 of 18

Installation in progress brackenbury , London, 18 of 18

Brackenbury Private Residence, London, 2019, Patrick Lewis Architects
A drastically remodelled townhouse in West London. The architects researched the site thoroughly, discovering that the property had once housed drapers and cloth makers. The clients had a passion for textiles, embroidery and for history, and so Patrick Lewis Architects were able to create a design that synthesized these strands, working with five different artists whose textile installations weave through the house. The design process involved collaboration with the artists as well as thorough exploration of the narrative qualities of the spaces through model-making. The process of constructing the design was also tightly controlled, with reclaimed timber and bespoke furniture utilised throughout.

Architectural photography completed over 1 day. (All images copyright Simon Kennedy, London Architectural Photographer)
cross01
cross02