);
Dusk view showing the main facade facing Portland Place. 1/28

Dusk view showing the main facade facing Portland Place. 1/28

Dusk view of the entire development, with John Nash's All Souls Church in the foreground. 2/28

Dusk view of the entire development, with John Nash’s All Souls Church in the foreground. 2/28

View across the new public square, showing the relationship to All Souls Church. 3/28

View across the new public square, showing the relationship to All Souls Church. 3/28

Dusk view looking up towards the "Cyclorama". 4/28

Dusk view looking up towards the “Cyclorama”. 4/28

Dusk view of the new public space, with the "Cyclorama" beyond. 5/28

Dusk view of the new public space, with the “Cyclorama” beyond. 5/28

The new News Room. 6/28

The new News Room. 6/28

Looking up the atrium at the meeting room tower. 7/28

Looking up the atrium at the meeting room tower. 7/28

The "Cyclorama" framing All Souls. 8/28

The “Cyclorama” framing All Souls. 8/28

The staircase in the News Room. 9/28

The staircase in the News Room. 9/28

Side view of the News Room showing the atrium. 10/28

Side view of the News Room showing the atrium. 10/28

Alternative view of the News Room. 11/28

Alternative view of the News Room. 11/28

Day-time view showing the main facade facing Portland Place. 12/28

Day-time view showing the main facade facing Portland Place. 12/28

Alternative day-time view showing the main facade facing Portland Place. 13/28

Alternative day-time view showing the main facade facing Portland Place. 13/28

The top of the atrium stairs. 14/28

The top of the atrium stairs. 14/28

The atrium from the office floor. 15/28

The atrium from the office floor. 15/28

The bottom of the staircase in the News Room. 16/28

The bottom of the staircase in the News Room. 16/28

"Cyclorama" stairs. 17/28

“Cyclorama” stairs. 17/28

"Cyclorama" stairs. 18/28

“Cyclorama” stairs. 18/28

News Room stair detail. 19/28

News Room stair detail. 19/28

News Room stair detail. 20/28

News Room stair detail. 20/28

The top of the stair towers. 21/28

The top of the stair towers. 21/28

An interior space at the top of the building. 22/28

An interior space at the top of the building. 22/28

TV studios in the basement. 23/28

TV studios in the basement. 23/28

The Radio Theatre Bar. 24/28

The Radio Theatre Bar. 24/28

The main reception desk. 25/28

The main reception desk. 25/28

View of the News Room from the production suite. 26/28

View of the News Room from the production suite. 26/28

The News Room. 27/28

The News Room. 27/28

The News Room. 28/28

The News Room. 28/28

BBC Broadcasting House, Portland Place, London, 2010, Sheppard Robson Architects and MJP Architects
In the heart of London at Portland Place is the new BBC Broadcasting House. The scheme to upgrade and extend George Val Meyer's 1932 design was won in competition by MJP Architects, who completed phase one of the development. This included returning the radio studios to the fully-refurbished independent structure of the studio tower, and the completion of the new Egton House wing. The second phase was completed by Sheppard Robson, and includes a 40,000sqm news room and more than 80,000sqm of production facilities. The newsroom can be glimpsed from the street. Architectural photography completed over four days. (All images copyright Simon Kennedy, London Architectural Photographer)
cross01
cross02