);
View of the new public space.1/19

View of the new public space. 1/19

View of the development from the embankment.2/19

View of the development from the embankment. 2/19

View from within the entrance portal.3/19

View from within the entrance portal. 3/19

The penthouse appartments provide magnificent views toward Battersea Power Station.4/19

The penthouse appartments provide magnificent views toward Battersea Power Station. 4/19

Aerial view of the overall scheme and the existing Peabody Avenue.5/19

Aerial view of the overall scheme and the existing Peabody Avenue. 5/19

View from the road.6/19

View from the road. 6/19

The scheme sits above the National Rail train yard.7/19

The scheme sits above the National Rail train yard. 7/19

Brick and panelling corridors.8/19

Brick and panelling corridors. 8/19

From the top of the stair core selected views are framed.9/19

From the top of the stair core selected views are framed. 9/19

The in-situ concrete stair core.10/19

The in-situ concrete stair core. 10/19

Hand rail and in-situ concrete wall.11/19

Hand rail and in-situ concrete wall. 11/19

Hand rail and in-situ concrete wall.12/19

Hand rail and in-situ concrete wall. 12/19

The in-situ concrete is partially reflective.13/19

The in-situ concrete is partially reflective. 13/19

From outside the scheme.14/19

From outside the scheme. 14/19

From outside the scheme, showing the existing architecture of Peabody Avenue.15/19

From outside the scheme, showing the existing architecture of Peabody Avenue. 15/19

The entrance portal.16/19

The entrance portal. 16/19

New balconies.17/19

New balconies. 17/19

Crisply detailed new brickwork facade.18/19

Crisply detailed new brickwork facade. 18/19

The New Brickwork Facade.19/19

The New Brickwork Facade. 19/19

PEABODY AVENUE, Pimlico, London, 2011, Haworth Tompkins Architects
This scheme for Peabody Avenue in Pimlico extends and completes H. A. Darbishire's 19th century housing with 55 new flats. The avenue was partly destroyed during the Second World War and remained in that state until the completion of this scheme. The £10.4 million project extends the avenue, completing it with a new public space containing a playground, and providing both public and private housing. The scheme features materials and details that reference and update the existing architecture. Architectural photography completed over two days. (All images copyright Simon Kennedy, London Architectural Photographer)
cross01
cross02